s4propsag5rfnhu3yq7wq1ez453bsp
top of page

Znaš li razliku između: Treninga jakosti i treninga hipertrofije
Ako bi trebao birati između jakosti ili lijepo oblikovanog tijela – što bi izabrao? Jeli moguće imati oboje?


Na našoj radionici Basic Moves, ove subote u 12:30h, doznaj što i kako trenirati za ostvarenje ovog cilja!


Znamo da trening jakosti i trening hipertrofije (povećanje mišićne mase) nisu isto. Također, znamo kako se ova dva tipa treninga često podvlače pod zajednički nazivnik "trening s opterećenjem", ALI njihov ishod i fokus su različiti.


Fokus treninga jakosti je: što uspješnije povezivanje mišićno-živčanog sustava radi postizanja maksimalne jakosti mišića.

Cilj je podizati što veće opterećenje s naglaskom na pravilno izvođenje pokreta i aktivaciju mišića, ali kroz manji broj ponavljanja, između 1 do 6 po pojedinoj seriji.


Fokus treninga hipertrofije je: pravilna i uspješna izvedba većeg broja ponavljanja s ciljem povećanja mišićne mase. U treningu hipertrofije ide veći broj ponavljanja, između 8 do 12 po pojedinoj seriji.


Razlika ova dva treninga je i u vremenu odmora između serija: kod treninga jakosti odmor bi trebao trajati od 2 do 5 minuta, a treninga hipertrofije je kraći, od 30 sec do maks 2 minute. Sve se programira ovisno o intenzitetu serije.


Ovo su glavne razlike ova dva treninga, a kako ih koristiti i kombinirati doznaj od naših trenera. Radionica se sastoji od pravilnog izvođenja pokreta (praktični dio), kao glavnim preduvjetom za uvrštavanje treninga s opterećenjem u svoj fitness plan, te kako kvalitetno i pravilno programirati isti (teoretski dio).


Basic Moves počinje 8.6. u 12.30h. Uvodni dio je u dvorani 24 (ex Patlidžan), a praktični u teretani.

 

Uvjereni smo da ćeš novim znanjem moći planirati kvaliteniji, učinkovitiji ali i stručniji trening.


Svoje mjesto možeš rezervirati pod raspored www.mofit.hr.

Vidimo se


Izvor: tekst pripremio Coach Tribe


179 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page