s4propsag5rfnhu3yq7wq1ez453bsp
top of page

Nekoliko razloga zašto probati Ping pong

Updated: Mar 20, 2021


Ping Pong spada među najpopularije društvene igre na svijetu. Poznat je i kao stolni tenis, a nalazi se čak na drugom mjestu po sudjelovanju.


Potječe iz Britanije, dok su među prvima koji su dominirali u ovom sportu bili Mađari. Predstavljen je na Olimpijskim igrama 1988. godine. Janove Walder najbolji je u stolnom tenisu i nazivaju ga Mozartom stolnog tenisa. Profesionalni igrači udare lopticu s brzinom od 160km/h.


Za ovu igru potrebna je odlična reakcija, ali i koordinacija cijelog tijela. Igrač treba biti fokusan i svjestan okoline. Ping pong razvija spretnost, koncentraciju, aktivira mentalnu aktivnost, brzo donošenje odluka, te djeluje na cijelo tijelo!


Jednom kad se loptica razbije, ne može se više koristiti. One nisu prazne kako većina misli već lagano napunjene zrakom.


Ako želite smršaviti ovo je pravi sport jer sagorijeva do 500 cal/h. Početnici će sagorjeti od 200 do 350 cal /h, a iskusni igrači i do 500 cal/h (ovisno o aktivnosti tijekom meča).


S obzirom da oči fokusirano prate lopticu u pokretu, tako se treniraju i očni mišići. Oftamolozi preporučuju stolni tenis kod problema s kratkovnošću i s dalekovidnošću. Isto se odnosi na osobe koje borave pred monitorom računala puno vremena .


Kina je vodeća po broju stolnotenisača, a ima ih oko 100 milijuna! Ne čudi, stoga da se u ovom trenutku Azija smatra vodećom u popularnosti ovog sporta.


Ping pong je početkom sedamdesetih bio i predstavljen u sklopu niza aktivnosti za poboljšanje odnosa između Kine i Sjedinjenih Država.


Ovo je sport za svakoga, može se trenirati cijeli život, bez obzira na spol, dob i mogućnosti.


Rezervaciju stola u fitness clubu MoFIT možete napraviti online, kliknite na link: HOĆU IGRATI PINGAČ

Izvor: The fact of life. org (44 činjenice o stolnom tenisu)

120 views0 comments
bottom of page