s4propsag5rfnhu3yq7wq1ez453bsp
top of page

Dragan Kostić - naš član, građevinac koji obožava borilačke vještine i ples


Danas vam predstavljamo Dragana Kostić, građevinca koji u Mofitu sudjeluje na čak 3 grupna programa uz teretanu i to redovito. Van kluba aktivan je i u AIRSOFTu i plesu. Kako uspijeva ostvariti poslovno-privatnu ravnotežu doznajte u tekstu.


Klub: Što vas je potaknulo početi vježbati?

DK: Sportom se bavim cijeli život. Ali netom prije dolaska u Mofit, zbog posla sam u kilazi dostigao skoro troznamenkasti broj. Presudno je bilo što mi je teretana blizu, osoblje i treneri su super. Naravno, i moja cura Pavla koja me nagovarala mjesecima da krenem u teretanu.


Klub: Koji je vaš fitness cilj? Što želite postići u ovoj godini?

DK: Cilj mi je smanjiti višak kilograma, postići maksimalnu snagu i izdržljivost tijela. Naprimjer da mogu odraditi dva grupna treninga i nakon toga otići u teretanu i otrčati 5 km i odraditi vježbe utezima, a da pri tome ne osjećam drastičan pad energije i nemogućnost pomicanja. Ovo je ujedno i moj cilj u ovoj godini.


Klub: Kako to da ste odabrali baš Body Combat?

DK: Bavim se borilačkim vještinama već 22 godine, a Body Combat mi je super kombinacija borilačke vještine i fitnessa.Klub: Koliko puta tjedno dolazite na Body Combat i da li kombinairate druge programe (koje)?DK: Dva puta tjedno dolazim na Body Combat. Uz njega sam tri puta tjedno na TRX, i subotom idem na Body Pump (jer je jedini termin tog grupnog programa, a da mi nisu treninzi predaleko). I nekoliko puta sam bio na GRIT. Nakon svakog grupnog treninga odlazim na sat i pol do dva sata teretane.


Klub: Ako da, možete li usporediti ostale Les Mills programe?

DK: Grupne treninge sam odabrao tako da ciljaju razne skupine mišića na različite načine. I svaki na svoj način mi pogađaju Cardio. Body Combat ima HIIT elemente sa puno udaranja svim dijelovima tijela. Odabrao sam ga zbog koordinacije, preciznosti i izdržljivosti u borbenom stanju. TRX je izazovan jer korisitim vlastitu težinu za podizanje, gdje dobivam snagu. Zajedno s HIIT elementima, pogađa mi Cardio uz fizički zahtjevne vježbe. Body Pump je super jer pogađa izolirane skupine mišića uz upotrebu utega, što zapravo sam radim u teretani.


Klub: Koja je glavna usporedba kako se osjećate prije i nakon treninga?

DK: Prije treninga pucam od energije, puls mi je na 100 zbog očekivanja treninga. Nakon treninga sam 5- 10 minuta iscrpljen, dok mi se organizam ne stabilizira. Također, osjetim grupe mišića koje su sudjelovale u vježbama. Ako sam dao 100% u trening onda sam ujedno i zadovoljan postignutim.


Klub: Da li ste se ikad prije bavili rekreativnim sportom?

DK: Sportom u različitim oblicima se bavim cijeli život, već od kada sam počeo hodati.


Klub: Bavite li se još kojim sportskim aktivnostima vani?

DK: Treniram različite borilačke vještine sam i sa sparing partnerom. Bavim se AIRSOFT-om, simulacija borbe sa plinskim i električnim oružjem koje pri velikim brzinama izbacuje male kuglice kako bi pogodilo protivnika. (Nije kao Paintball). Plešem rekreativno standard i latin plesove.


Klub: S čime se bavite profesionalno (ured?) i kako uspijevate uskladiti posao i treninge?

DK: Radim u građevinskoj struci u uredu. Od kad sam počeo ići u Mofit, najčešće odlazim s posla direktno na trening.


Klub: Koje bi bile glavne dobrobiti koje primjetite kod sebe od kad redovito vježbate?

DK: Kada se bavim tjelovježbom stres ne utječe na mene previše i generalno sam pozitivniji.


Klub: Možete li navesti još koju zdravu naviku? Ili da li planirate neku uvesti u ovom periodu pred nama?

DK: Osim redovitog sna i prehrane, ne.


Klub: Da li se vaši najbliži bave sportsko-rekreativnim aktivnostima?

DK: Svi moji u obitelji, prijatelji i poznanici se bave različitim sportskim aktivnostima.


Klub: Biste li za naše sugrađane rekli da su sportski inspirirajući ili trebaju biti aktivniji?

DK: Manjina je inspirirajuća, ali puno više sugrađana bi trebali biti aktivniji. Trebali bi se maknuti od isprike „nemam vremena“. Meni je bolja isprika „neda mi se“.


Klub: Vjerujemo da ste im svima dobar primjer, da li je netko bio na probi sa vama?

DK: Pavla, moja cura je bila na probi i sada je isto aktivni član Mofit-a. Ide na sve grupne treninge i nakon toga je u teretani.


Klub: Hvala Dragan na ovom poticajnom razgovoru i primjeru. Nadamo se da će i mnogi drugi krenuti istraživati aktivnosti koje ih vesele i naravno daju im rezultat! Pripremio: Dražen Dolenec, trener BodyCombat

Uredila: Klara Benko, promocija zdravlja


62 views0 comments
bottom of page