s4propsag5rfnhu3yq7wq1ez453bsp
top of page

Oprema za trening POTREBA ne samo modaSve je više novih tvrtki i inovacija na tržištu što se tiče opreme za trening. U toj velikoj ponudi čovjek se lako izgubi, a nameće se i pitanje što je bitnije – izgled ili udobnost. Tek nakon što sam postala instruktor spoznala sam važnost odabira kvalitetne opreme za trening naročito u pogledu izbora adekvatnih tenisica, a za mene je svakako na prvom mjestu adidas.


Svaki visokointenzivan trening kao što je BODYATTACK dramatično može promijeniti razinu kondicije i tjelesni sastav, međutim, to ponekad znači da je potrebno dosegnuti svoj apsolutni maksimum. U tom trenutku fokus bi trebao biti na disanju i pravilnom izvođenju vježbi, a ne na opremi. Za mene su se pokazale najvažnije dvije karakteristike – prijanjanje uz podlogu i stabilnost.


Tijekom treninga puno se znojimo, a dio znoja završi na podu zbog čega on postaje sklizak. Zbog toga, ali i zbog mnogih lateralnih pokreta prijanjanje potplata uz pod (možemo to nazvati i „hvat“ tenisice) od iznimne je važnosti, stoga bi trebale imati gumene reljefaste potplate kako bi se izbjeglo proklizavanje stopala i ozljede. Osim prijanjanja važna je i stabilnost. Ja to volim nazvati osjećajem uzemljenosti. Zato preferiram teže i kompaktije tenisice, malo čvršćeg kalupa (to ne znači tvrde, plastične tenisice). Platnene tenisice ravnog potplata veliko su NE.


Također, ono zbog čega me adidas tenisice oduševljavaju je elastični materijal nalik čarapici koji izvrsno pridržava gležanj i daje dodatnu stabilnost. S adekvatnom potporom stopalu moći ćeš sigurnije izvoditi lateralne i pliometrijske pokrete, a onda ćeš zasigurno željeti i povećati opseg pokreta. Stoga, investicija je ponekad nužna jer osim sigurnog treninga, tenisice te neće razočarati niti u pogledu vijeka trajanja. Ako si ljubitelj održivog življenja tu je i adidasova kolekcija Parley izrađena od reciklirane plastike.


Druge dvije stavke na koje bih još htjela skrenuti pažnju su sportski grudnjak za dame i, začudit ćeš se, čarape. Zbog intenzivnijih opcija pokreta koji uključuju puno skakanja adekvatna potpora grudi učinit će trening puno udobnijim. Što se odabira čarapa tiče, vjerujte i ja sam bila iznenađena!!! Zbog trenja stopala može se javiti žarenje, naročito ako su tenisice malo komotnije pa stopalo „pleše“ u njima. Zato je moja preporuka malo deblja pamučna čarapa umjesto tankih stopalica.
I to je to, dragi moji sadašnji i budući vježbači. Nadam se da je moje iskustvo otvorilo jedan novi uvid u opremu, te što i kako odabrati. Nebitno krećeš li tek s vježbanjem ili si iskusni vježbač, dolaziš li rekreativno, zbog zabave ili imaš veće ambicije, razliku u izvedbi i osjećaju sigurno ćeš primjetiti uz samo malo više pažnje na odabir opreme!


Za sva pitanja i komentare čekam te u adidas Sport Studiju.


Pripemila: Nika Jelić, instruktorica Les Mills BodyAttacka, BodyPumpa i Shbama, uz podršku adidas tima (Ilica 21/3)

Lokacija: adidas Sports Studio

283 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page