s4propsag5rfnhu3yq7wq1ez453bsp
top of page

10 najboljih vježbi sa girjom: Prednosti treninga sa girjom
Trening sa girjom, poznat i kao kettlebell trening, postao je sve popularniji među fitness entuzijastima zbog svoje učinkovitosti i raznolikosti vježbi koje pruža. Girja, ili kettlebell, je čelična lopta s ručkom koja omogućava širok spektar vježbi za jačanje mišića, poboljšanje izdržljivosti i sagorijevanje kalorija. U ovom članku istražit ćemo 10 najboljih vježbi sa girjom te prednosti treninga s ovim jednostavnim, ali moćnim fitness alatom.


 1. Kettlebell swing: Kettlebell swing je osnovna vježba sa girjom koja cilja na mišiće stražnjice, leđa i zglobove. Ova vježba također pomaže u poboljšanju eksplozivne snage i izdržljivosti.

 2. Goblet squat: Goblet squat je varijacija čučnja koja se izvodi s girjom držeći je ispred prsa. Ova vježba jača kvadriceps, stražnjicu i core mišiće, dok istovremeno poboljšava fleksibilnost kukova.

 3. Turkish get-up: Turkish get-up je složena vježba koja uključuje seriju pokreta od ležanja do stajanja s girjom iznad glave. Ova vježba jača stabilizatore ramena, trbušne mišiće i donji dio leđa.

 4. Kettlebell deadlift: Kettlebell deadlift je varijacija klasičnog mrtvog dizanja koja se izvodi s girjom. Ova vježba jača mišiće donjeg dijela leđa, gluteusa i hamstringa.

 5. Kettlebell clean: Kettlebell clean je vježba koja uključuje podizanje girje s poda do ramena u jednom tečnom pokretu. Ova vježba poboljšava eksplozivnu snagu, koordinaciju i stabilnost.

 6. Kettlebell press: Kettlebell press je vježba za jačanje gornjeg dijela tijela, posebno ramena, tricepsa i trapeziusa. Izvođenjem ove vježbe možete razviti snagu i definiciju gornjeg dijela tijela.

 7. Renegade row: Renegade row je složena vježba koja kombinira redove s girjom i plank. Ova vježba jača mišiće leđa, ramena, trbuha i stabilizatore trupa.

 8. Kettlebell lunge: Kettlebell lunge je varijacija iskoraka koja se izvodi s girjom držeći je u obje ruke. Ova vježba jača kvadriceps, gluteuse i core mišiće, poboljšavajući stabilnost i ravnotežu.

 9. Kettlebell snatch: Kettlebell snatch je kompleksna vježba koja uključuje podizanje girje s poda iznad glave u jednom brzom pokretu. Ova vježba razvija eksplozivnu snagu, mišićnu izdržljivost i kardiovaskularnu kondiciju.

 10. Kettlebell Russian twist: Kettlebell Russian twist je vježba za jačanje trbušnih mišića i oblika, koja se izvodi sjedeći s girjom u rukama i rotirajući trup s jedne na drugu stranu.

Prednosti treninga sa girjom su mnogobrojne. Osim što pruža izazovne i raznolike vježbe, trening sa girjom također:

 • Poboljšava funkcionalnu snagu i pokretljivost tijela

 • Povećava izdržljivost i kardiovaskularnu kondiciju

 • Sagorijeva veliki broj kalorija u kratkom vremenu

 • Pomaže u oblikovanju mišića i smanjenju tjelesne masnoće

Kada je riječ o treniranju sa girjom, Mofit fitness club nudi izvrsne mogućnosti za vježbanje. S kvalificiranim trenerima i opremom visoke kvalitete, MoFit omogućuje svojim članovima učinkovite i sigurne treninge sa girjom. Uz pravilno vođenje i motivaciju, MoFit fitness club je idealno mjesto za istraživanje prednosti treninga sa girjom i postizanje svojih fitness ciljeva.

221 views0 comments

Comments


bottom of page