English

nova globalna kampanja

"pokreni se !"


POKRENI SE je nova IHRSA-ina nacionalna kampanja koja promovira zdravlje.


Projekt je kreiran kako bi se istakle bezbrojne dobrobiti redovitog vježbanja, a potvrđuje i mišljenje da zdrav i aktivan životni stil mogu reducirati mnoge kronične bolesti današnjice.


Cilj je bio motivirati stanovništvo, pokrenuti svijest društva prema zdravlju, što bi inspiriralo mnoge pojedince da se okrenu aktivnom životnom stilu.


Sudjelovanje u projektu jednostavno je: vježbači napišu na papir zašto su aktivni, slikaju se i objave sliku na društvenoj mreži.


Neke od organizacija koje su sudjelovale u projektu: American Council of Exercise, The American College of Sport Medicine, L&T Health Fitness, National Academy of Sport Medicine, The National Coalition for Promiting Physical Activity, SHAPE America, The Sport and Fitness Industry Association, The League of American Bicyclists, and VIDA Fitness. Novinari su također pozvani da sudjeluju u fotografiranju i objave svoje odgovore na to zašto vježbaju.


Prvi su put događanje ovakve vrste, IHRSA-inu građansku/javnu kampanju #WHY GET ACTIVE, podržali i članovi američkog kongresa, zajedno s djelatnicima, te kolegama iz mnogih državnih zdravstvenih organizacija. Kampanja je predstavljena u ožujku, na 33. međunarodnoj konvenciji IHRSA-e u San Diegu.


IHRSA, najveća međunarodna organizacija za razvoj i promociju zdravstvene i fitness industrije, ima vodeću ulogu u projektu, no uz pomoć klubova diljem Amerike, pokreće zajednicu na zdravlje i aktivan životni stil. Ovo je bila i izvrsna prilika da se klubovi predstave kao vitalna, preventivna mjesta za sport i rekreaciju u zajednici.

 

MOFIT I POKRENI SE


Mofit fitness klub, član je IHRSA-e od rujna 2013. godine, od kada aktivnije pratimo projekte i događanja u svijetu koji se bave pitanjem sporta i motivacije stanovništva.


U svibnju 2014. prvi smo put sudjelovali na utrci “Wing for Life Run” u Zadru. Cilj je bio podržati dobrotvornu akciju, družiti se, biti aktivan u prirodi.


U Hrvatskoj samo 4,6% ljudi vježba, stoga smo na dnu ljestvice po broju aktivnih stanovnika u Europi. Vježbanje je potreba, ali i ljubav za sve one koji žele i teže dugovječnosti.


POKRENI SE (#WHY GET ACITVE) projekt je koji smo odabrali podržati od 1.11. 2014., mjesec dana, a s ciljem osvještavanja svojih članova, ali i njihovih prijatelja i obitelji o dobrobiti vježbanja.


Dragi članovi, "POKRENI SE" počinje odmah.Izvor: Club Business International, kolovoz 2014.
NATRAG