English

PENJAČKA

STIJENA

Sve veći broj umjetnih (indoor) stijena za penjanje dovodi do sve veće dostupnosti i popularizacije sportskog penjanja ne samo kao sporta već i kao rekreativne aktivnosti i tjelovježbe. Sportsko penjanje je aktivnost pogodna za stare i mlade, male i velike,visoke i niske, uske i široke, za one sa više ili (ni)malo iskustva,za sve.

Svi smo se penjali nebrojeno puta u životu, počevši od najranije dobi, i prije nego smo prohodali. Vertikalno kretanje - penjanje - nazivamo različitim imenima ovisno o terenu po kojem se penjemo i načinu penjanja - pješačenje, planinarenje, alpinizam, ledeno penjanje, sportsko penjanje...
Sportsko penjanje je disciplina koja se razvila iz alpinizma, gdje je za razliku od alpinizma smisao svladavanje penjačkih smjerova 'slobodnom tehnikom'.

Djeca se od najranije dobi penju gdje god stignu, tako da se praktički mogu penjati i prije nego prohodaju. I dok god su nam tijela sposobna za fizičku aktivnost možemo se baviti sportskim penjanjem.

Mnoge dobrobiti sportskog penjanja, kao i sama priroda aktivnosti koja je zabavna i dinamična, dovodi do sve većeg rekreativnog bavljenja sportskim penjanjem koje se nameće kao sve popularnija alternativa klasičnim tjelovježbama.


Sportskim penjanjem treniramo i razvijamo cijelo tijelo. Ne samo da povećava snagu (i to dinamičku snagu mišića), izdržljivost, fleksibilnost, masu i tonus mišića, već je i aerobna aktivnost koja izuzetno pridonosi kardiovaskularnom zdravlju, i smanjenju i održavanju idealne težine (trošenje i preko 500 kalorija na sat). Zbog svoje specifičnosti, kontinuiranim bavljenjem sportskim penjanjem razvijamo koncentraciju, fokus (mentalni i fizički), samokontrolu, sposobnost odlučivanja, samopouzdanje, ravnotežu, koordinaciju...
To je izazovna i ne tako laka aktivnost. Ali nebrojeno puta se osjećamo nagrađenima, ispunjenima nakon što ispenjemo smjer do kraja, ili svladamo neki izazovan detalj.
VIDEO

Pogledajte kratku prezentaciju penjačke stijene u našem centru.


IZDVOJENO

IZ CJENIKA


    • Climbing NEO neograničeno penjanje - 220kn novo
  • jednokratni posjet penjačkoj stijeni 40,00kn
  • jednokratni posjet penjačkoj stijeni do 15h 20,00kn
  • climbing za dvoje (instruktor + oprema) 240,00kn
  • škola penjanja 10 sati (2x5h) 840,00kn
  • dječja penjačka grupa ( 8 dolazaka) 240,00kn

Za detaljnije informacije molimo Vas da nam se javite na tel.:3012-148 ili e-mail: info@mofit.hr